Starten als ZZP’er in de zorg – Basiscursus

Starten als ZZP’er in de zorg – Basiscursus

Waarom ZZP’er worden?


Er zijn talloze redenen om ZZP’er in de zorg te worden, en het gaat verder dan alleen financiële voordelen. Als zelfstandig zorgprofessional geniet je van:

  1. Vrijheid en onafhankelijkheid: Je bent je eigen baas, bepaalt je eigen uurtarief en hebt controle over je werktijden.
  2. Afwisseling in werkzaamheden en opdrachtgevers: Geen dag is hetzelfde, en je kunt diverse opdrachten aannemen.
  3. Mogelijkheid om je eigen uurtarief te bepalen: Hierdoor kun je je inkomen optimaliseren en naar eigen wens instellen.
  4. Minder administratieve rompslomp op de werkvloer: Als ZZP’er kun je je concentreren op je vak, zonder afgeleid te worden door overmatige administratie.
  5. Volledige controle over je eigen onderneming: Je hebt de regie over je professionele groei en de koers van je onderneming.
  6. Zorgorganisaties staan te springen om ZZP’ers: Er is veel vraag naar zelfstandige zorgprofessionals, wat talloze kansen biedt.
  7. Snel opdoen van ervaring en kennis: Je blijft je continu ontwikkelen door diverse opdrachten aan te nemen.
  8. Waarschijnlijk meer werkplezier: Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen met welke cliënten je werkt en welke opdrachten je aanneemt, wat bijdraagt aan jouw werkplezier.

Wie ben ik:


Ik ben Sacha Werndly, moeder van twee geweldige, lieve, en ondeugende pubers. Ergens in 1980 geboren, voel ik me al jaren in mijn tweede jeugd. Mijn guilty pleasures zijn langdurig scrollen op TikTok, slagroomtruffels en mopperen achter het stuur.

Sinds 2007 werk ik als begeleider in de zorg, en in 2019 nam ik de sprong om als ZZP’er te starten. Mijn vroege leven was turbulent, opgroeiend in een gezin waar het niet altijd makkelijk was. Jeugdzorg en een minder positieve ervaring in een pleeggezin waren onderdeel van mijn verhaal. Op mijn 15e bracht ik een periode door in een pleeggezin, zonder veel plezierige ervaringen. Op mijn 16e woonde ik op mezelf en overleven was mijn strategie, met weinig geld en weinig steun.

Het leger bood een nieuwe richting, en na keihard trainen startte ik officieel als militair in februari 2003. Vijf jaar lang heb ik dit prachtige vak uitgeoefend. In het leger kreeg ik de kans om een opleiding te volgen. Na mijn dienstperiode kon ik direct aan de slag als groepsbegeleider. Een leerzame tijd waarin ik veel heb opgestoken van mijn collega’s en de diverse groepen waar ik mee werkte.

In 2019 nam ik de beslissing om de stap te zetten naar het zelfstandig ondernemerschap als ZZP’er in de zorg. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen seconde spijt van gehad. De vrijheid die ik sindsdien ervaar, gun ik jou ook! Als jij nu de eerste stap zet richting meer vrijheid, maak je meer dan trots!