Stap 6: Jij mag alles zelf regelen als ZZP’er

Stap 6 van de cursus ”hoe start ik goed voorbereid als ZZP`er in de zorg”

Jij bepaalt volledig zelf hoe
jouw bedrijf eruit gaat zien

Lees meer hieronder

Hoe gaaf is dat?! 
Alles zelf regelen van A tot Z


Je website, je facturatie systeem, je boekhouder, de inrichting van jouw bedrijf, dit alles zijn zaken die je allemaal zelf mag regelen. Jij bent jouw bedrijf!

Ik vond het heerlijk om zelf alles te regelen, om zelf de regie te hebben hoe mijn website eruit kwam te zien. Ik heb ontzettend genoten van deze tijd. Heerlijk fantaseren over een goede bedrijfsnaam. Die uiteindelijk gewoon SW Zorg en Begeleiding werd: kort, duidelijk, herkenbaar en strak. Maar het was ook een hectische en lastige periode omdat er ontzettend veel geregeld moest worden.
Daarom heb ik ook besloten dit programma te schrijven zodat voor jou de stap naar ZZP’er in de zorg makkelijker en overzichtelijker zal zijn.

Sacha Werndly. ZZP’er in de zorg
”Ik regel het zelf, wil jij dat ook?”

Stel jij je nu eens voor:

Heerlijk alles zelf regelen. Lekker zelf bepalen welke kleuren je gebruikt en welke tekst er op de website komt. Jij mag jouw eigen visie loslaten op alle verschillende onderdelen. Jouw website, facturatie systeem en boekhouder. Kies wat jij zelf het mooist vind en waar jij zelf volledig achterstaat. Op deze manier kan jij echt zelf volledig bepalen hoe jouw bedrijf eruit gaat zien.

Let op!

Houd hierbij wel rekening met verschillende regelingen vanuit de overheid in jouw planning. Hierdoor loop je geen voordelen mis. Lees jezelf goed in of zoek een goede boekhouder die jou alles over deze voordelen kan vertellen. Bij het werken in de zorg dien jij uiteraard wel rekening te houden met regels die door de overheid zijn gesteld. Dit is natuurlijk logisch, want kwaliteit in de zorg staat voorop.
Maar toch is het af en toe wel vermoeiend om naast het werken voor een baas, ook nog eens rekening te houden met alle kleine regeltjes. Des te meer reden om ervoor te kiezen om ZZP’er in de zorg te worden. Jij hebt geen verantwoording af te leggen naar een baas en bent op je eigen manier aan het werk, natuurlijk houd je de regels als handvaten maar ben je zelf volledig verantwoordelijk voor de zorg die jij aanbiedt.

Schrijf je in bij de KVK:
Als je als ZZP`er begint moet je inschrijven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.
Ga goed voorbereid heen:

● Neem je ID bewijs mee!
● Zorg dat je je unieke bedrijfsnaam die perfect bij jou past gekozen hebt
● Kies een rechtsvorm: in jouw geval zal het hoogstwaarschijnlijk om een eenmanszaak gaan
● Maak online een afspraak en vul inschrijfformulier van het KvK in
● Maak een afspraak op het dichtstbijzijnde kantoor van de KvK
● Welk moment moet je je inschrijven bij de KvK:
– Uiterlijk 1 week nadat je gestart bent met het bedrijf, 1 week voordat je start met je bedrijf
● Kosten zijn eenmalig: 51,95 euro. Zorg dat je dit bedrag kunt pinnen of met creditcard kunt betalen. Er kan niet contact betaald worden
● Weet dat je je nu niet meer hoeft in te schrijven bij de belastingdienst. Dit gaat automatisch.

Belastingdienst:
De KvK geeft jouw gegevens nu automatisch door aan de belastingdienst. Je krijt nu een omzetbelastingnummer en BTW- identificatienummer (BTW-ID). Het BTW-ID gebruik je voor al je contacten met klanten en leveranciers. Je kunt het op briefpapier, je facturen en website zetten. Het omzetnummer gebruik je alleen voor contacten met de belastingdienst.

Alles zelf regelen, dat is toch top?
Niemand vertelt wat je moet doen
Maak een overzicht

TIP: Zorg dat je voldoet aan het urencriterium van 1225 uur, hierdoor heb jij recht op belastingvoordeel en betaal je minder belasting.

‘’Een korte uitleg over het urencriterium, het getal 1225 staat centraal in dit criterium. 1225 uur, echt een magisch getal voor ondernemers. Het is een grens wat bijna elke ondernemer wilt bereiken in een jaar tijd. Als je minimaal 1225 uur per jaar besteedt aan jouw bedrijf heb je recht op belastingvoordeel. Denk bijvoorbeeld aan de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. ‘’

En dan, wanneer je echt  besluit je om de stap te zetten om ZZP`er  in de zorg te worden, begin je natuurlijk met het bedenken van jouw unieke bedrijfsnaam. Kies een naam die goed past bij wie jij bent. Maak de naam niet te ingewikkeld en kies iets wat makkelijk te onthouden is, zodat opdrachtgevers snel aan je zullen denken en jouw naam niet snel vergeten.