Stap 8: Persoonlijke ontwikkeling

Stap 8 van de cursus ”hoe start ik goed voorbereid als ZZP`er in de zorg”

Blijf jezelf ontwikkelen

Lees meer hieronder

Groeien
In alle mogelijke opdrachten kan jij jezelf blijven ontwikkelen


Door de vele variaties in opdrachten doe je direct veel ervaring en kennis op, hierdoor kan jij jezelf volledig focussen op persoonlijke ontwikkeling.

Zelf ben ik iemand die het ontzettend belangrijk vindt om mezelf te blijven ontwikkelen.
Daarom doe ik geregeld cursussen waarbij ik mezelf scherp wil blijven houden.
Om in ons werk een goede relatie met iemand te ontwikkelen zal je altijd met jezelf aan de slag moeten gaan. Iemand is immers aan jou en jouw zorg en kunde toevertrouwd. We herkennen allemaal wel dat je met de ene persoon of client/bewoner een snellere of makkelijkere klik hebt dan met de ander. Bijna alle mensen die in de zorg werken, doen dit vanuit een innerlijke motivatie om mensen te helpen. De drijfveren zijn veelal zorgzaamheid, idealisme en loyaliteit. Dit zijn prachtige eigenschappen.

Sacha Werndly. ZZP’er in de zorg
”Ik ontwikkel mij binnen elke opdracht, wil jij dit ook?”

Zelfontwikkeling heel erg belangrijk binnen jouw werk

Ook zijn mensen die in de zorg werken van nature vaak sociaal en zorgzaam voor hun omgeving. In de praktijk zorgt dit ook wel vaak voor een schaduw kant. Moeilijk ‘nee’ durven zeggen en teveel hooi op je vork nemen. En vergeet het persoonlijk aantrekken van wat men van je vind niet. Dit alles herken ik zelf natuurlijk ook direct.
Omdat in de zorg veel verzuim en ziekte is, is op het gebied van overbelasting en burnouts het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zelfontwikkeling is een heel erg belangrijk onderdeel hiervan.

Jij krijgt als ZZP’er genoeg kansen

Doordat ik mijn eigen agenda en planning kan invullen heb ik de mogelijkheid om een cursus te volgen wanneer mij dat uitkomt. Dit kan in de avonduren zijn of op een specifieke dag. Door deze verschillende mogelijkheden heb jij als ZZP’er straks ook veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Naast de externe mogelijkheden bieden de werkzaamheden ook een grote hoeveelheid aan mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen de werkzaamheden. Ervaringen bij verschillende zorginstellingen, werken in een hele grote groep of in een doelgroep waarin je nog niet hebt gewerkt. Deze onderdelen leveren allemaal een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.

Zelfontwikkeling
Kansen genoeg
Werkontwikkeling

Ontwikkeling binnen jouw werk

Bij veel bedrijven zijn er weinig mogelijkheden om jezelf te gaan ontwikkelen tot een professional op verschillende niveaus. Als ZZP’er bepaal jij de agenda, hierdoor kan jij veel meer tijd investeren in jouw persoonlijke ontwikkelingen. Naast deze vrijheid zorgt de afwisseling ervoor dat jij werkzaam bent voor verschillende opdrachtgevers. Hier kan jij alleen maar van leren.