Stap 7: Veel aanbod in de zorg

Stap 7 van de cursus ”hoe start ik goed voorbereid als ZZP`er in de zorg”

De tekorten geven jou meer
aanbod in werk

Lees meer hieronder

Tekorten
Tekort zorgt voor meer vraag naar ZZP’ers


Door de huidige tekorten in de zorg is er veel aanbod vanuit zorgorganisaties door het hele land. Dit zorgt ervoor dat je vrijwel direct kan starten als ZZP’er in de zorg.

Ik ben zelf in 2019 begonnen als ZZP’er.
Dit heb ik enkele maanden naast mijn baan in loondienst gedaan.
Hoewel ik ontzettend veel plezier en werkgeluk ervaarde op de plek waar ik destijds werkte, merkte ik al snel dat de vrijheid en afwisseling als ZZP’er mij veel meer werkplezier gaf.
Vanaf het moment dat ik ben gestart heb ik geen moment zonder opdrachten gezeten.
Er is ontzettend veel aanbod aan opdrachten.
Soms werk ik zelf meer dan me lief is. Maar omdat ik alleen doe wat ik leuk vind haal ik er energie uit in plaats van dat het mij energie kost.

Sacha Werndly. ZZP’er in de zorg
”Er is genoeg werk, kom jij mij helpen?”

Krapte op de arbeidsmarkt, geeft jou genoeg mogelijkheden

Er is al een hele lange tijd een flinke krapte op de gehele arbeidsmarkt. Er is erg weinig aanbod vanuit werkzoekenden en een grote hoeveelheid aan vacatures. Vanaf 2021 is er een hele grote groei in het aantal banen in de zorg ontstaan. De zorg heeft flink te kampen met deze personeelstekorten. Er staan gemiddeld om en nabij 61.000 vacatures structureel open.
Na de corona crisis was er in veel sectoren een flink verlies aan werkgelegenheid te meten. In de zorg juist niet, in onze sector groeide de werkgelegenheid juist flink. Begin 2022 is het aantal banen in de zorg nog verder toegenomen. Vooral in de branche verpleging, verzorging & thuiszorg. De verwachting is dat het aantal banen sterkt blijft toenemen.

Er is werk genoeg
Vul het tekort op
Genoeg vacatures!

In de zorg zijn veel vacatures moeilijk op te vullen. De grootste tekorten liggen bij functies van MBO 3 en hoger. Dit is een ideaal startpunt om als ZZP’er aan de slag te gaan.

In de zorg zijn er momenteel vooral veel vacatures voor:
● Groeps- en woonbegeleiders
● Algemeen verpleegkundigen
● Gespecialiseerd verpleegkundigen
● Verzorgende IG (individuele gezondheidszorg)
● Huishoudelijk medewerkers thuiszorg

Ben jij specialist in één van deze vacatures? Kies er dan snel voor om ZZP’er te worden en geniet van een hele grote hoeveelheid aan voordelen. Omdat de vraag naar zorg sneller stijgt dan het aanbod heb jij als ZZP’er ontzettend veel mogelijkheden. Er is zoveel aanbod dat je als ZZP’er niet stil hoeft te zitten.